Olej z Pestek Winogron 50ml

11,32 zł
Dostępny w 1 sklepach
Dostawa: od 0,00 zł do 10,99 zł

Natura w walce ze starzeniem się skóry Olej z pestek winogron, jak sama nazwa wskazuje wytwarzany jest z pestek winorośli właściwej. Najczęściej produkowany jest z pestek tych owoców, które zostały wykorzystane do produkcji wina. Często znajdziemy go w składzie kremów, balsamów i maseł do ciała.Olej z pestek winogron 100% naturalny, rafinowany. Ma jasny, prawie przeźroczysty kolor i jest bezzapachowy. Wyróżnia się stosunkowo wysoką zawartością witaminy K, która w naszym organizmie odpowiedzialna jest za krzepnięcie krwi. Olej z pestek winogron ma też działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. Jeśli nie przesadzimy z jego ilością – bardzo dobrze się wchłonie i nie pozostawi tłustej warstwy na naszym ciele. Olej z pestek winogron ma dość wszechstronne zastosowanie i może być stosowany przez całą rodzinę:• zawiera bardzo wysoki poziom nienasyconych kwasów tłuszczowych• jest bogatym źródłem witaminy E• zawiera wysoką zgodność z naturalnym sebum skóry• w składzie znajdziemy flawonoidy, witaminy A i B6, resweratrol, minerały i lecytynę• nie pozostawia tłustej warstwy• zmniejsza opuchliznę• działa tonizująco na skórę• intensywnie nawilża• bardzo dobrze sprawdza się stosowany na skórę pod oczami• ma działanie zmiękczające skórę• wygładza i nadaje sprężystości• należy do grupy tz. suchych olejów• świetnie nadaje się do skóry mieszanej a nawet tłustej• rozjaśnia cienie pod oczami• hamuje procesy starzenia się skóry• ma właściwości łagodzące podrażnienia• nie zapycha porów• dobrze sprawdzi się jako krem do rąk Surowce Zastosowanie Skóra mieszana, tłusta, dojrzała, działanie przeciwzmarszczkowe, zmniejsza opuchliznęSkóra twarzy, ciała, włosy, dłoniJeśli szukamy kosmetyku pod oczy, to niewielką ilość oleju z pestek winogron możemy wklepać co wieczór pod oczy i na powieki. Jeśli borykamy się z sińcami i workami pod oczami, na pewno sobie z tym poradzi. Olejek można stosować jako codzienny, pielęgnujący krem do skóry rąk i paznokci.  Kilka kropli olejku możemy nanieść na dłoń i wklepać w skórę, delikatnie zwilżonej twarzy lub bezpośrednio wmasować w suchą skórę.  Olej z pestek winogron bardzo dobrze sprawdzi się również jako dodatek do domowych maseczek do twarzy lub jako uzupełnienie drogeryjnych kremów i balsamów – wzbogaci ich skład.   Skład Ingredients/Składniki (INCI): Olej z pestek winogron 100% naturalny, rafinowany. Sprowadzamy go prosto z gorącej Hiszpanii byś mogła się cieszyć jego wspaniałymi właściwościami. Ma jasny, prawie przeźroczysty kolor i jest bezzapachowy. Ochrona środowiska naturalnego oraz sprawy związane z ekologią są nam tak samo bliskie, jak i Tobie, dlatego opakowanie produktu, na które właśnie patrzysz, nadaje się w całości lub częściowo do recyklingu.Pamiętaj o tym podczas segregacji zużytego produktu ;)

Producent:

Powiązane produkty z: Olej z Pestek Winogron 50ml

TWÓJ KOSZYK W NAJLEPSZEJ CENIE ZBUDUJ SWÓJ KOSZYK PEŁEN PRODUKTÓW

Hello!

Twój koszyk jest pusty

Znajdź produkty i zbuduj swój koszyk zakupów. Im więcej potrzebnych Ci produktów dodasz, tym bardziej ekonomiczne będą Twoje zakupy! Załatwisz je szybciej, a my znajdziemy dla Ciebie najtańszy koszyk i najwygodniejsze opcje dostawy.

Bądź Smart i zyskuj!

Tutaj znajdziesz wszystkie informacje i korzyści. Odpowiemy na Twoje pytania i wyjaśnimy jak zrobić szybkie i tanie - mądre zakupy.

zobacz jak zyskać z hellosmart.pl